Aparat dentar fix

Aparat dentar fix

Aparat dentar fix ceramic

Aparatul dentar fix din ceramica „clear” (aparat dentar transparent, aparat dentar safir) este foarte popular in randul adultilor. Trebuie sa fii foarte aproape pentru a observa ceva. Bracket-urile ceramice sunt realizate prin amestecarea unor materiale anorganice si sunt aplicate in mod permanent pe fiecare dinte. O sarma (arcul) trece prin fiecare bracket, pe toata lungimea arcadei dentare superioare si inferioare si se strange la nivelul fiecarui bracket cu inele elastice numite ligaturi. Bracket-urile ceramice sunt unele dintre cele mai folosite tipuri de bracket-uri, fapt pentru care cele traditionale de metal sunt inlocuite tot mai des de cele ceramice. Functioneaza la fel ca si bracket-urile metalice, dar sunt mai putin vizibile intrucat materialul ceramic este conceput pentru a se adapta mai bine la culoarea dintilor dumneavoastra. Bracket-urile ceramice sunt destul de rezistente, intrucat ceramica are duritatea cimentului, iar aplicarea unui aparat dentar fix ceramic este o manopera ce necesita multa munca si se poate realiza doar in cabinetul unui medic ortodont.

Avantaje si dezavantaje – aparat dentar fix ceramic

Avantaje:

  • Bracket-urile ceramice se “camufleaza” extrem de bine la nivelul dintelui datorita calitatilor materialului.
  • Nu se coloreaza si nu se pateaza de la mancaruri sau alimente.
  • Bracke-turile ceramice sunt fixate in mod permanent pe dinti si ofera o experienta confortabila.
  • Materialul este rezistent, iar fracturarea unui bracket de calitate este ocazionala.
  • Ligaturile elastice se pot schimba cu usurinta.
  • Bracket-urile ceramice se pot folosi pentru marea majoritate a pacientilor.

Dezavantaje:

  • Costul bracket-urilor ceramice il depaseste pe cel al bracket-urilor metalice
  • Tratamentul poate dura ceva mai mult.

Astazi exista un mare numar de optiuni pentru pacientii care doresc sa opteze pentru un tratament ortodontic. Puteti beneficia de tratamentul cu bracket-uri metalice traditionale, dar care prezinta unele dezavantaje – cel estetic fiind cel mai evident. Una dintre cele mai bune optiuni o constituie folosirea unor aparate dentare fixe ceramice, realizate din materiale compozite. Acestea sunt disponibile in diverse niveluri de transparenta, astfel incat puteti beneficia de cea mai adecvata solutie fizionomica pentru dintii dumneavoastra.

 

Clarodent foloseste bracket-urile AVEX CX si AVEX CXi obtinute prin frezare computerizata de la Opal Orthodontics, liderul de calitate in materialele ortodontice la nivel mondial. Acestea sunt cele mai mici bracket-uri ceramice realizate pe piata si care ofera cea mai inalta precizie dintre toate produsele concurente. Bracket-urile ceramice AVEX sunt singurele care au dimensiunea egala cu cea a bracket-urilor metalice, ceea ce confera un confort sporit fata de alte sisteme de bracket-uri ceramice. In plus, sunt foarte confortabile si se curata cu usurinta.

 

Exista doua tipuri de arcuri ortodontice si ligaturi care le fac si mai putin sesizabile. Ligaturile sunt realizate fie din material elastic, fie din metal. Principala caracteristica a aparatelor dentare fizionomice o constituie estetica superioara. Bracketurile ceramice nu se pateaza, insa ligaturile se pot pata. Acestea se schimba cu ocazia fiecarei vizite la cabinet, atunci cand se fac controalele lunare.

Aparat dentar fix

Aparat dentar fix metalic

Aparatele dentare fixe traditionale sunt alcatuite din bracket-uri metalice si arcuri ortodontice. Bracket-urile metalice au culoarea argintie si se pot personaliza cu ajutorul ligaturilor elastice care fixeaza arcul ortodontic in bracket. Clarodent foloseste doar AVEX MX, bracket-urile metalice frezate computerizat de la Opal Orthodontics, liderul mondial in ceea ce priveste calitatea produselor ortodontice. Aceste bracket-uri metalice confera cea mai inalta precizie din industrie, iar datorita acestui fapt, durata tratamentului este mai redusa decat in cazul altor bracket-uri. Totodata, pot rezista celor mai multe tipuri de interactiuni zilnice. Imediat dupa aplicarea aparatului dentar, poate exista un foarte usor disconfort, dar pacientii se obisnuiesc rapid cu noua situatie si totul revine la normal. Obrajii si gingiile se adapteaza foarte repede. In mod uzual, arcul ortodontic folosit pentru un aparat dentar fix metalic este “prins” cu ligaturi elastice. Ligaturile sunt disponibile intr-o larga varietate coloristica, astfel incat puteti sa va personalizati aparatul ortodontic dupa propriile preferinte. Bracket-urile metalice sunt populare in randul copiilor si adolescentilor. Acestia cer folosirea unor ligaturi elastice viu colorate. Beneficiul acestor aparate dentare este ca sunt mai mici decat oricand inainte.

 

Aparatele dentare din aur sunt bracket-uri realizate din otel inox, insa sunt acoperite cu aur de 24 karate. Acestea au rezistenta metalului, dar se „pierd” mai usor in culoarea dintilor, datorita faptului ca multi dinti naturali au o tenta naturala galbena. 

 

Vezi si:
Ortodontia pentru adulti

Aparate dentare invizibile