Implant Dentar

Implant dentar intraosos si coroana pe implant

Un implant dentar reprezinta o radacina artificiala ce va sustine o coroana sau o punte dentara. Implanturile reprezinta o optiune ideala pentru pacientii cu sanatate orala buna care au pierdut unul sau mai multi dinti datorita bolii parodontale, in urma unui traumatism sau din orice alt motiv.

Implanturile dentare sunt considerate a fi o solutie biologica, care protejeaza dintii naturali sanatosi. Spre deosebire de puntile dentare clasice, unde dintii stalpi trebuie slefuiti, in cazul implanturilor dentare lucrarile nu se sprijina pe dinti.

Lucrarile realizate pe implanturi dentare arata si se “simt” atat de natural, incat puteti uita ca ati pierdut un dinte. Increderea in aspectul dintilor dumneavoastra poate afecta felul in care va percepeti, atat personal cat si profesional. Poate ca protezele dumneavoastra dentare nu sunt destul de solide. Poate aveti dificultati in a mesteca. Daca va lipsesc unul sau mai multi dinti si ati dori sa zambiti, vorbiti sau sa mancati din nou cu confort si incredere, atunci avem vesti bune! Implanturile dentare reprezinta dinti care arata si se simt ca si cum ar fi naturali. In conditii adecvate, cum ar fi plasarea corespunzatoare de catre un specialist si buna intretinere din partea pacientului, implanturile pot dura o viata intreaga. Studiile pe termen lung continua sa arate imbunatatirea ratei de succes pentru implanturi.

Ce poate face un implant dentar?

 • Poate inlocui unul sau mai multi dinti fara a afecta dintii invecinati
 • Sustine o punte si elimina necesitatea unei proteze partiale detasabile
 • Acorda sprijin pentru o proteza, facand-o mai sigura si mai confortabila

 

Tipuri de implanturi dentare utilizate in prezent

 • Endostal (in os): Acesta este cel mai des tip de implant folosit. Diferitele tipuri includ suruburi, cilindri sau lame plasate chirurgical in osul maxilar. Fiecare implant are unul sau mai multi dinti protetici. Acest tip de implant este utilizat, in general, ca o alternativa pentru pacientii cu punti sau protezele mobile.
 • Subperiostala (pe os): Implanturile sunt plasate pe suprafata osului si prezinta bonturi metalice destinate sustinerii protezei finale. Aceste tipuri de implanturi sunt utilizate pentru pacientii care nu pot purta proteze conventionale si care au o inaltime minima de os.

 

Avantajele implanturilor dentare fata de protezele sau puntile dentare

Din orice perspectiva am privi, un implant dentar reprezinta o soluție mai buna pentru problema dintilor lipsa.

 • Estetic – Implanturile dentare arata si se simt ca si cum ar fi dintii dumneavoastra proprii. Deoarece implanturile dentare se integreaza in structura osului, se previne pierderea de masa osoasa si retragerea gingiei care insotesc adesea punti si proteze. Nimeni nu va sti vreodata ca aveti un dinte inlocuit.
 • Pastrarea dintilor – prin folosirea unor Implanturi dentare nu sacrifica calitatea dintilor adiacenti cum ar fi in cazul unei punti dentare, deoarece dintii invecinati nu sunt slefuiti pentru a sustine implantul. Din moment ce o buna parte din dintii dumneavoastra nu sufera modificari, aceasta se traduce intr-un un beneficiu semnificativ pe termen lung pentru sanatatea orala!
 • Incredere – un implant dentar de calitate va permite sa vorbiti din nou și sa mancati confortabil, crescand totodata gradul de incredere in sine. Optati pentru un implant dentare si veti spune “la revedere” grijilor cu privire la protezele pierdute, paste sau adezivi.
 • Siguranta – Rata de succes a implanturilor dentare este crescuta si foarte previzibila. Un implant dentar este o optiune excelenta pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Implant dentar si punte pe implant

 

Sunteti un candidat pentru implanturi dentare?

Candidatul ideal pentru un implant dentar are o stare buna de santatate generala si orala. Este nevoie de o cantitate de os pentru a sprijini implantul, iar cei mai buni candidati au tesutul gingival sanatos, fara boli parodontale.

Implanturile dentare sunt strans legate de tesutul gingival și osul alveolar. Deoarece medicii parodontologi sunt experti dentari care se specializeaza in aceste probleme, acestia sunt membri ideali ai echipei dumneavoastra de implant dentar. Parodontologii nu au doar experienta in colaborarea cu alti profesionisti in domeniul dentar, ei au si cunostintele, pregatirea si facilitatile de care aveti nevoe pentru a avea dinti care sa arate si care sa se simta ca proprii dumneavoastra dinti. Dentistul si parodontologul dumneavoastra vor colabora pentru a va face visele sa devina realitate.

 

In ce consta tratamentul?

Aceasta procedura este un lucru in echipa intre dumneavoastra, medicul dentist și specialistul implantolog. Cei doi specialisti se vor consulta cu dumneavoastra pentru a determina unde si cum ar trebui sa fie plasat implantul. In functie de starea dumneavoastra si de tipul de implant ales, implantologul va crea un plan adaptat pentru a satisface nevoile dumneavoastra.

 • Inlocuirea unui singur dinte:  Daca este constata lipsa unui dinte, un implant si o coroana pot inlocui spatiul gol. Un implant dentar inlocuieste atat coroana dintelui pierdut, cat si radacina acestuia.
 • Inlocuirea mai multor dinti: Daca este constata lipsa mai multor dinti, puntile ancorate pe implanturi ii pot inlocui. Implanturile dentare inlocuiesc atat coroanele pierdute cat si o parte din radacinile acestora.
 • Inlocuirea tuturor dinților: Daca va lipsesc toti dintii, o punte sau o proteza ancorata pe implanturi ii pot inlocui. Implanturile dentare inlocuiesc atat coroanele pierdute cat si o parte din radacinile acestora.
 • Augmentarea de sinus: Una din cheile succesului unui implant dentar este cantitatea si calitatea osului in care urmeaza a fi plasat. Partea posterioata a maxilarului superior a fost, in mod traditional, una dintre zonele cu probleme in ceea ce priveste succesul implantului dentar din cauza lipsei cantitatii de os si a calitatii scauzute a acestuia. De asemenea, situarea in imediata apropiere a sinusurilor a fost un alt factor.  Augmentarea de sinus mai poate ajuta in corectarea acestei probleme, prin ridicarea podelei sinusului si dezvoltarea osoasa pentru plasarea viitorului implant.
 • Modificarile crestei: Deformarile la nivelul maxilarului sau mandibulei pot duce la o cantitate inadecvata de os pentru implant. Pentru a corecta problema, gingia este ridicata deasupra crestei pentru a expune defectul osos. Defectul este apoi corectat cu aditie de os sau substituent de os. Modificarile crestei au imbunatatit foarte mult aspectul si au crescut sansele de succes in ceea ce priveste implanturile.

 

La ce ma pot astepta in urma tratamentului?

Dupa cum stiti, dintii dumneavoastra necesita o ingrijire constiincioasa si vizite regulate la medicul dentist. Implanturile dentare sunt precum proprii dumneavoastra dinti si vor necesita aceeasi ingrijire. Pentru a mentine implantul curat si fara placa bacteriana, periajul si ata dentara sunt importante!

Dupa tratament, implantologul va colabora indeaproape cu dumneavoastra si medicul dentist pentru a va crea cel mai bun plan de tratament. Vor fi programate vizite periodice pentru a monitoriza implantul dentar, dintii si gingiile si pentru a va asigura ca sunt sanatosi.