Intrebari Frecvente

Ce este ortodontia?

Afla mai multe detalii despre ortodontie si cine o poate practica.

Care este varsta optima pentru un consult ortodontic?

Asociatia Americana de Ortodontie recomanda un prim consult ortodontic in jurul varstei de 7 ani. Doar un specialist ortodont iti va putea spune daca este nevoie de inceperea unui tratament ortodontic sau nu. Afla mai multe detalii aici:

Care sunt primele simptome ale problemelor ortodontice?

Inghesuirea sau spatierea dintilor sunt cateva semne ale unor probleme ortodontice. Gaseste mai multe detalii mentionate de specialistul nostru ortodont, Dr. Delia Tigoiu, aici:

Copilul meu are nevoie de tratament ortodontic?

Specialistul nostru otdont, Dr. Delia Tigoiu, te sfatuieste:

Cat dureaza un tratament ortodontic complet?

In medie, perioada unui tratament ortodontic complet este de 18 – 24 de luni, dar depinde foarte mult de fiecare caz in parte si de anomalia care trebuie tratata!

Imi lipsesc dinti, pot purta aparat dentar? Aparatul dentar este dureros?

Atunci cand lipsesc dinti, cei existenti au tendinta de a migra in spatiile libere fapt care poate duce la aparitia unor probleme parodontale sau functionale. Iata parerea specialistului nostru ortodont, Dr. Delia Tigoiu.

Poti fi prea batran pentru aparat dentar?

Varsta este prea putin importanta atunci cand vorbim despre crearea unui zambet sanatos si frumos.

Cum imi ingrijesc aparatul dentar?

Aparatul dentar nu trebuie sa te sperie cand vine vorba despre ingrijirea lui. Poti urmari aici cativa pasi care te vor ajuta sa mentii o igiena corecta pe perioada tratamentului ortodontic.

De ce este nevoie de retainer?

Dupa finalizarea tratamentului ortodontic, dintii trebuie mentinuti in pozitia finala cu ajutorul aparatelor de contentie deoarece tendinta lor este de a reveni in pozitia initiala.

Cat trebuie purtat retainer-ul? Cat dureaza faza de contentie?

Perioada de contentie incepe odata cu finalizarea tratamentului ortodontic, iar durata este stabilita de specialistul ortodont.