Smile Makeover – refacerea zambetului

Refacerea zambetului smile makeover

Refacerea zambetului

Refacerea zambetului este procesul de imbunatatirea a acestuia prin mai multe proceduri de cosmetizare precum albirea dintilor, fatete, obturatii fizionomice, coroane sau punti. O remodelare a zambetului va reabilita dintii ciobiti, fracturati sau decolorati, va imbunatati muscatura si va reda muschilor care controleaza maxilarele miscarea spre pozitia lor naturala.

Scopul unei refaceri a zambetului este acela de a imbunatati zambetul dumneavoastra luand in considerare aspecte ca infatisarea, tonul pielii, culoarea parului, tesutul gingival si buzele.  Toate acestea trebuie sa concure spre obtinerea unui zambet ideal. Refacerea zambetului este personalizata in functie de cerintele fiecaruia, de aceea trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra dentist despre cum doriti sa arate zambetul, dar si lucrurile care va nemultumesc in prezent la acesta. Cariile dentare, petele si dintii care isi pierd din culoare sunt aspecte nefericite, dar se pot remedia in cateva vizite scurte la medicul stomatolog.

 

Ce poate remedia prin refacerea zambetului?

Este un proces cuprinzator de cosmetizare dentara prin imbunatatirea aspectului zambetului si este in esenta, ceva ce ati ales sa fie efectuat. De obicei, intrebarea pe care o veti auzi cel mai des este “ce nu va place la zambetul dumneavoastra?”. Discutarea acestor aspecte va da medicului dentist o idee clara despre ceea ce poate face pentru a imbunatati urmatoarele aspecte:
Culoarea Dintilor: daca dintii dumneavoastra sunt ingalbeniti ca urmare a imbatranirii, dietei sau a altor factori de ingalbenire, o remodelare a zambetului va poate reda aspectul de dinainte al dintilor dumneavoastra.

 

Albirea dentara poate imbunatati culoarea dintilor patati iar daca este nevoie de mai multe proceduri, puteti opta pentru fatete de portelan, coroane sau implanturi dentare.

Alinierea: dintii care nu sunt aliniati corespunzator pot fi indreptati si aliniati prin tratament ortodontic sau pot fi fatetati.

Spatierea: dintii care au spatii mari intre ei pot fi aliniati corespunzator prin-o varietate de proceduri de cosmetizare dentara.
Dintii lipsa: acestia sunt obstacole inestetice care pot afecta aspectul zambetului dumneavoastra. Pot fi inlocuiti prin intermediul implanturilor dentare sau puntilor. Dinti ciobiti, fracturati sau inegali: acestia pot fi cosmetizati prin intermediul fatetelor pentru a va imbunatati aspectul.

Fizionomie afectata: Prin utilizarea tehnologiilor moderne, aceasta problema poate fi imbunatatita sau intinerita prin intermediul unor proceduri de cosmetizare dentara;

Lungimea dintilor: efectele imbatranirii si a uzurii de zi cu zi pot afecta asptectul zambetului dumneavoastra. O remodelare a acestuia pentru dinti “scurti” poate include o alungire a celor doi dinti centrali superiori prin intermediul fatetelor din portelan sau prin adaugarea de compozit.

Proportiile dintilor: un zambet echilibrat da aspectul unor dinti bine proportionati si a unei bune igiene orale. Medicul dumneavoastra dentist va colabora cu dumneavoastra pentru a elabora un plan de tratament care va imbunatati estetica dentara si va da o linie a zambetului, frumos balansata.

 

Tratamentul de refacere a zambetului

Inainte de a se elabora planul de tratament, medicul dentist trebuie sa evalueze mai intai nivelul dumneavoastra de igiena orala. Nu exista nici un set de reguli pentru refacerea zambetului, insa acestea sunt specificate pentru fiecare persoana in parte. Medicul dentist va analiza dintii, gingiile si muscatura (ocluzia). Daca ati avut o problema anterioara legata de sanatatea orala, acestea vor trebui comunicate inainte de inceperea tratamentului.

Se utilizeaza o tehnologie avansata pentru a oferi pacientilor o idee asupra a ceea ce se pot astepta. Exista tehnologii software care redau aspectul pacientilor dupa o viitoare procedura. 

 

Care sunt costurile unei interventii pentru refacerea zambetului?

Costurile variaza in functie de necesitatile dumneavoastra proprii in ceea ce priveste tratamentul. Deoarece acestea sunt personalizate pentru fiecare persoana in parte, estimarea costurilor finale se va face dupa stabilirea planului de tratament. Orice alta problema legata de sanatatea orala, ivita inainte de inceperea tratamentului va duce la costuri suplimentare. Asigurarea dumneavoastra dentara poate acoperi o parte din aceste costuri.